Categorieën
Geen categorie

Onthulling GigaGieter

De iconische GigaGieter staat symbool voor de enorme hoeveelheid plastic afval in onze wereld. Herken je de spullen op de GigaGieter? Misschien heb je dat ooit wel eens weggedaan. Veel plastic huisraad of speelgoed is vaak nog bruikbaar.

De GigaGieter op het Jeugdjournaal 28 maart 2022

Plastic kan in onze ogen ook grondstof zijn. In Almere maken we van plastic afval nieuwe producten voor de openbare ruimte, zoals bankjes of steigers en zelfs constructiemateriaal voor huizen. Minder plastic is beter voor de natuur. We hebben onder de tuit van de gieter drie bomen geplant, om te laten zien dat we samen voor de natuur kunnen zorgen. Wist je dat de bomen onder de tuit ook een tweede leven hebben gekregen? En dat al het staal van de GigaGieter uit het oude depot van het RijksMuseum komt? Ook hier geldt: afval is grondstof.

De GigaGieter is een nieuwe vorm van circulaire kunst dat door 150 Almeerders gezamenlijk is gemaakt naar een ingezonden idee van Irma van Zijl en uitgevoerd door de kunstenaars en makers van CitySenses: Mira Ticheler, Marcel Kolder, Mannie Krak en Jim van der Wardt.

The making of the GigaGieter. @ Marcel Kolder 2022

De GigaGieter is in opdracht van het Upcyclecentrum met financiering van het Rijk, Provincie Flevoland en gemeente Almere volledig circulair gebouwd. Samen maken we de wereld groener.

Één reactie op “Onthulling GigaGieter”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s