Categorieën
Geen categorie

GigaGieter onderdeel kunstroute

Verschillende grondstoffen raken op, hoewel de vraag blijft stijgen. Aan gemeenten, leveranciers en andere betrokkenen de schone taak om producten en materialen zo lang mogelijk te gebruiken. Maar hoe doe je dat?

Op bedrijventerrein De Steiger werken veel kunstenaars en ondernemers volgens de principes van de circulaire economie. Samen is de handschoen opgepakt om via kunst in de openbare ruimte het thema ‘’circulaire economie’’ zichtbaar te maken voor een breed publiek. Zoals de GigaGieter, het 11-meter hoge kunstwerk onthuld van onze club, en is volledig gemaakt van gerecycled of hergebruikt Almeers plastic afval. Onze stichting CitySenses, ontwerpers van circulaire kunst, heeft de GigaGieter gebouwd, na het winnen van de prijsvraag om de achterkant van het Upcyclecentrum te verfraaien. De GigaGieter werd met hulp van meer dan honderd vrijwilligers gebouwd.

Dit kunstwerk maakt deel uit van een kunstroute op De Steiger langs 6 kunstwerken ontworpen door Almeerse kunstenaars. Elk kunstwerk vertelt haar eigen verhaal over duurzaamheid en circulariteit. Bij elk kunstwerk staat een bordje met een QR-code die verwijst naar informatie over het kunstwerk en de kunstenaar.

De route is tot en met 9 oktober 2022 te wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s