Circulaire Kunst

Momenteel zijn wij een nieuw project aan het ontwikkelen voor onze nieuwe expositie in 2022 over de vijf elementen. Dat lijkt ver weg maar dat is het zo. De elementen Water, Vuur, Aarde, Lucht en de samenhang met de Circulaire Economie, het vijfde element, zijn onze leidraad. Deze zomer (2020) zijn we aanwezig met onze projecten op het strand van Almere en in het Lumièrepark.

Optredens en workshops op het Almeerderstrand

Deze hele zomervakantie is CitySenses met zijn kunstenaars op het strand te vinden met workshops en voorstellingen. Uitvalbasis is het StrandLab bij Poortdok. Een prachtlocatie waar je je bij mooi weer waant op een tropisch eiland.

Aftrap op vrijdagavond 10 juli: Kom je ook?

Vrijdag 10 juli zijn Almeerders uitgenodigd voor de aftrap van [CirKL]: De Prelude. Van acht tot half tien ’s avonds kun je met ons op reis langs de elementen: Vuur, Wind, Water en Aarde. Via fragmenten uit de poëtische film The Calling van filmmaker Martijn van der Weijden dagen we je uit los te komen van je drukke bestaan en merk je hoe deze elementen van invloed zijn op je leven. Er zijn korte optredens van Suzan Abee, Mireille Schermer en Jos Rosier. En aan het eind we gaan in gesprek met elkaar over wat je nu echt beweegt. Beweeg mee op deze unieke avond op de grens van kunst, wetenschap spel en natuur.

Een zomer vol workshops

Jouw verhaal tijdens deze Prelude is het startpunt van een zomer vol workshops op het strand. Voor volwassenen is tijdens de zomervakantie elke dinsdagavond een workshop te volgen. Op 7, 14, 21 en 28 juli en 4 en 8 augustus kun je van half acht tot half tien meedoen met zintuiglijke experimenten op het Almeerderstrand. Alle uitkomsten worden meegenomen in een spectaculaire finale van [CirKL] medio september. Tijdens de workshops gaan we schilderen met grondstoffen uit de natuur, gaan we op zoek naar de vormen van water en bouwen we een kunstinstallatie waarbij we ons laten leiden door de wind. Alles wordt vastgelegd op film.

Aanmelden

Op http://www.facebook.com/citysenses vind je het programma en via deze link is er een aanmeldmogelijkheid. De workshops en voorstellingen zijn gratis. Echter: Vol = vol. Vergeet je niet warm te kleden als het onverhoopt wat slechter weer is. Gelukkig is het strand groot genoeg om anderhalve meter uit elkaar te blijven. StrandLab ondersteunt dit project. Er is enorm veel te doen deze zomer op het Almeerderstrand. Op de website van StrandLab vind je nog veel meer activiteiten op het strand: www.strandlab-almere.nl

Kunst op het Almeerderstrand deze zomer.

Circulaire Kunst Laagland

De achtergrond. Dit nieuwe project heet [CirKL]: Circulaire Kunst Laagland. [CirKL] is tevens onze merk voor nieuwe ‘design thinking’ workshops, kunstproducten en verdere dienstverlening. [CirKL] wordt een platform voor kunstenaars, makers, bedrijven en consumenten. Het biedt nieuwe inspiratie op een laagdrempelige wijze. We zullen op dit platform ook circulaire kunst aanbieden voor het grote publiek.

Juist in de nieuwe economie denken we na over hoe we omgaan met deze elementen. Ook in de context van watertekort, luchtvervuiling, hoe om te gaan met onze fossiele grondstoffen en met het klimaat. We zijn een beweging, en steken het vuur aan om na te denken over een nieuwe toekomst en een nieuwe economie. Daar kijken we met kunstenaars, filosofen, wetenschappers, publiek en bedrijven op een laterale nieuwe manier naar de uitdagingen van nu. En dat doen we met het medium kunst. Kunst als boodschapper.

Van Kliko naar Kunstobject

Er wordt nu geschreven en gebrainstormd aan dit project dat de subtitel ‘Van Kliko naar Kunstobject’ heeft gekregen. [CirKL] start als community art project op het Almeerderstrand, gaat via het Lumierepark en later in het jaar krijgt het een plek in ons eigen [CirKL] = atelier ergens in de stad. Je hoort van ons.

Copyright 2020 Marcel Kolder.
Ons transitiemodel naar een duurzame circulaire omgeving.

‘We zoeken altijd naar het verhaal erachter, zodat er een gelaagde relatie ontstaat tussen de opdrachtgever, het publiek en het kunstwerk als medium. De gebruikte materialen komen van bedrijven of van het Upcyclecentrum.’

Er gaan vanuit CitySenses in het Upcyclecentrum diverse workshops en lezingen worden geven. De programmering komt later deze zomer op onze sites te staan.

Terug naar HOME