Circulaire Kunst

Momenteel zijn wij een nieuw project aan het ontwikkelen voor onze nieuwe expositie in 2022 over de vijf elementen. Dat lijkt ver weg maar dat is het zo. De elementen Water, Vuur, Aarde, Lucht en de samenhang met de Circulaire Economie, het vijfde element, zijn onze leidraad.

Juist in de nieuwe economie denken we na over hoe we omgaan met deze elementen. Ook in de context van watertekort, luchtvervuiling, hoe om te gaan met onze fossiele grondstoffen en met het klimaat. We zijn een beweging, en steken het vuur aan om na te denken over een nieuwe toekomst en een nieuwe economie. Daar kijken we met kunstenaars, filosofen, wetenschappers, publiek en bedrijven op een laterale nieuwe manier naar de uitdagingen van nu. En dat doen we met het medium kunst. Kunst als boodschapper.

Circulaire Kunst Laagland

Dit nieuwe project heet [CirKL]: Circulaire Kunst Laagland. [CirKL] is tevens onze merk voor nieuwe ‘design thinking’ workshops, kunstproducten en verdere dienstverlening. [CirKL] wordt een platform voor kunstenaars, makers, bedrijven en consumenten. Het biedt nieuwe inspiratie op een laagdrempelige wijze. We zullen op dit platform ook circulaire kunst aanbieden voor het grote publiek.

Van Kliko naar Kunstobject

Er wordt nu geschreven en gebrainstormd aan dit project dat de subtitel ‘Van Kliko naar Kunstobject’ heeft gekregen. [CirKL] start als community art project op het Almeerderstrand en later in het jaar krijgt het een plek in ons eigen [CirKL] = atelier. We hebben een aanvraag voor een locatie in het upcyclecentrum in Almere Haven gedaan, vlakbij de Floriade.

‘We zoeken altijd naar het verhaal erachter, zodat er een gelaagde relatie ontstaat tussen de opdrachtgever, het publiek en het kunstwerk als medium. De gebruikte materialen komen van bedrijven of van het Upcyclecentrum.’

Terug naar HOME