Categorieën
Geen categorie

GigaGieter in aantocht

Op zaterdag 9 oktober was de prijsuitreiking van de aanbesteding vanuit het UpcycleCentrum op het Steigerfestival. CitySenses was een van de drie genomineerden uit 14 ingediende ontwerpen en daarmee een van de kanshebbers om de achterzijde van het UpcycleCentrum Almere een smoel te geven.

En we hebben gewonnen!

Een elf meter hoge geupcyclede GigaGieter verschijnt in 2022 in Almere Haven bij het UpcycleCentrum aan de achterzijde van de Floriade.

De jury vond ons ontwerp ‘iconisch met een grote kans om viraalte gaan’. Het kunstwerk is 11 meter hoog en steekt boven de gebouwen uit. De reusachtige gieter giet regelmatig water (uit een naastliggende sloot) over vijf jonge appelbomen. Dit is metafoor voor hergebruik van grondstoffen en aandacht voor onze natuur.

De komende maanden gaan we samen bouwen aan de GigaGieter, een volledig circulair community-art kunstwerk. Marcel heeft het idee van Irma slim uitgewerkt in een professionele presentatie en ingestuurd. Jim en Francois hebben samen met Mira de prachtige maquettes gemaakt. Tenslotte wil het oog ook wat. 

Het team van CitySenses zal het ontwerp nu gaan realiseren, zodat er voor aanvang van de Floriade een spectaculaire groene GigaGieter staat te pronken op de groenstrook bij het Floriade-busstation. Ook vanuit de kabelbaan zal de GigaGieter goed te zien zijn.

Bekijk hier de prijsuitreiking van de GigaGieter in een kort item van Omroep Flevoland waar Mira enthousiast vertelt over het project:
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/256347/reuzegieter-moet-upcyclecentrum-kleur-geven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s